Jaga Tempo 1100×600 | Type 21 met DBE, Wandconvector JAGA 600×1100 | JAG_TEMW.06011021.101/DBE

ACTIE: Bij elke bestelde Jaga Tempo convector in combinatie met een Jaga ventiel krijgt u deze thermostatknop twv € 30,= KADO ! 

De Jaga Tempo is een wandconvector met de uitstraling van een radiator. De mooi afgewerkte, éénvoudig te monteren radiator in de kleur RAL 9010 kenmerkt zich door de horizontale lijnen op de voorplaat; Een prachtig design !

Eigenlijk zegt de naam het al: Low H2O – weinig water. De JAGA radiatoren hebben voldoende aan tien procent van de normale waterinhoud. Zo’n beperkte hoeveelheid water reageert veel sneller op verwarming in de ketel en is ook eerder rondgepompt door het verwarmingssysteem. Deze convector-radiatoren zijn daardoor dus sneller op temperatuur dan de reguliere radiatoren. 

Deze radiator/convector maakt gebruik van de LOW H2O technologie en is daardoor ook zeer geschikt voor lage cv watertemperaturen (installaties met warmtepompen). De Jaga Tempo heeft 90% minder waterinhoud dan een reguliere radiator en geeft daardoor zeer snel zijn warmte af aan de ruimte. Hierdoor valt deze radiator onder de energiezuinige radiatoren. Deze convector kan aangevuld worden met een DBH unit set, dit zijn ventilatoren die je éénvoudig kan monteren op het verwarmingselement van de radiator waarmee je vaak tot 2 maal zoveel warmteafgifte kan realiseren. Dit is een ideale oplossing indien u gebruikt maakt van een warmtepomp of indien u slechts ruimte hebt voor een kleine radiator die toch veel warmte moet produceren. Met de DBH kan ook lichtelijk gekoeld worden. (light koeling)

Standaard wordt er in de verpakking meegeleverd : Een Low H2O verwarmingselement, radiator-ophangbeugels met bouten en pluggen, een ontluchter, aftapstop en de radiatorbekleding.

De werking van een convector :
De convector zuigt door onderdruk van onderaf koude lucht aan en zo treedt een systeem van warmteluchtcirculatie in werking. Er dwarrelt een aangename warme lucht bovenuit de omkasting van de convector. De omkasting rondom het verwarmingselement heeft als het ware een schoorsteeneffect. Hoe groter de omkasting is rondom het verwarmingselement des te meer warmte er wordt gegenereerd. De voorplaat van de convector wordt niet warm zoals bij een traditionele radiator, daardoor is deze Jaga convector/radiator veilig voor kinderen.

BENODIGDE AANSLUITMATERIALEN :
De Jaga Tempo kan zowel links als rechts worden aangesloten d.m.v. het Jaga proventiel of het Jaga H-ventiel (de bedieningskraan) die mooi wegvalt in de omkasting. Het Jaga proventiel en H-ventiel sluit aan op leidingen die naast elkaar uit de vloer komen. Is de situatie anders en komen de leidingen horizontaal uit de muur dan kan dit opgelost worden door 2 stuks bochten te monteren op het proventiel of te kiezen voor het Jaga H-ventiel haaks. Om de leidingen te knellen in het proventiel heb je 2 stuks M24 klemsets nodig, voor het H-ventiel gebruik je 2 stuks 3/4″ klemsets. Indien de leidingen niet uit de vloer komen maar aan de zijkant van de radiator kan je een recht RA-N Danfoss ventiel en een recht RLV-S voetventiel toepassen met 1/2″ klemsets en een Danfoss bedieningsknop. De Jaga Tempo dient aan de wand op een hoogte van ca. 12 cm van de vloer gemonteerd te worden voor een optimale warmteafgifte. De ruimte boven deze convector dient minimaal 10 cm te bedragen, in het geval deze onder een vensterbank gemonteerd wordt. 

MONTAGE INSTRUCTIEVIDEO
 
Let op : De Jaga Tempo wordt speciaal op maat en klantgericht geproduceerd en kan niet meer retour
 
 

Prijs: 806.69 (klik hier voor meer informatie